Profeten Muhammed

Morsning korsning!

Förlåt för att jag inte kommer med mer intressantare inlägg men just nu väntar jag bara på att få köpa min kamera, sen så! Ska ni få se på pannkakor kan jag lova! Kanske till och med våfflor om ni är snälla :)

Idag har Isac och jag åkt mucho bil och hämtat/lämnat trädgårdsmöbler. I bilen hörde jag att de pratade om han Lars-nånting-nånting som avbildade muhammed vet ni? Som kränkte massa muslimer och hittan o dittan.
Detta har såklart dragit igång en debatt om yttrandefriheten, och jag måste bara säga att det är svårt att veta vad man ska tycka. Yttrandefrihet måste ju även gälla negativa saker? Annars finns det ju ingen mening med det. För vart går gränsen mellan hets mot folkgrupp/kränkande och yttrandefrihet? Enligt mig så går gränsen om man säger något negativt mot vad någon är, eller vad någon valt/gjort. Kränkande enligt mig är alltså när man kritiserar någon för något den själv inte valt, hudfärg, läggning osv. Medan yttrandefriheten gäller kritik mot vad någon gjort/valt t.ex. ett parti eller politiker, eftersom de har valt själva vad de vill stå för.
Men vart placerar man då Lars-nånting-nåntings målning som kränker muslimer eftersom deras tro och religion säger att profeten inte får avbildas? Ja, jag vet inte faktiskt. Om någon har något vettigt svar så kommentera gärna :)


Ja, tycker faktiskt att det är roligt med såna här debatter. Sen skiter jag i om ni tycker det eller inte, kroho!


Avslutar med en häftig bild som min man tagit på mig och Kajsa!


Happy day

Åh, vad jag är glad!


Det är verkligen som pappa sa, livet går upp och ner. För efter en väldigt jobbig ner-period går det nu förbannat bra uppåt!

- Vi fick väldigt bra betalt för möblerna vi sålt
- Värmen har kommit
- Det går jättebra på jobbet
- Min sommar verkar klaffa fantastiskt bra!
- Vi ska köpa en ny soffa i veckan
- Jag är klar med allt i skolan

Och idag kom min svenskalärare Karin och pratade med mig, och sa att jag fått MVG i både Svenska B och Projekt och företagande! Då blev jag klaaaaad. Hon sa att det var konstigt att jag vart förvånad, för att jag hr verkligen förtjänat det sa hon. Och när man verkligen har kämpat och får så bra betyg, så blir man så mycket gladare! Så nu är jag ledig imorgon och alla resterande svenskalektioner, woho!

Så imorgon när jag är helt ledig ska ja åka till Ikano och shoppa på Ikea och sen lite kläder också. Mihi.



Fy skäms på mig, men jag känner mig faktiskt stolt över mig själv!
Man får ju inte vara det egentligen, för då skryter man bara och det är förbjudet. Man ska ju inte bry sig, tycka att man är dålig och att allt bara är skit. Men om vi ska vara ärliga här en sekund.
 Jag kämpar verkligen, anstränger mig och vill verkligen göra bra ifrån mig med skolan, jobb, lägenhet, vuxenlivet och allt därtill. Och nu när jag faktiskt ser att jag klarar av allt, att jag lyckas, så är jag faktiskt stolt över mig. Att lilla jag faktiskt kan klara så mycket. Så det så.


Tyck vad ni vill.

Tvätta fönster

Sho bre!

Vad jag gör? Så trevligt att ni frågar! Jag gör nämligen ingenting. INGENTING. Ser ni det? Förstår ni det? Det här är första gången på jag vet inte hur många veckor som jag verkligen inte har någonting som jag behöver göra. Känns skönt såklart, åååhh så skönt, men också lite konstigt, vad ska man göra nu liksom?

Tidigare idag tog jag tag i mitt fönstertvättande, och tvätta fönster, det kan ju inte vara så jäkla jobbigt tänker man, om man fortfarande bor kvar hemma. Så tänkte jag i alla fall, att det lär ju bara ta några minuter typ... men ACK så fel jag hade. För man ska ju liksom vända ut och in på fönstrena för att tvätta utsidan, och aldrig hade jag väl trott att ett fönster kan väga så mycket!  Efter några minuters stånkande så fick jag helt sonika be min starka man om hjälp, och till slut fick vi runt fönster-fanet (?) Sen hade vi ju 7 fönster kvar så vid den tiden jag var klar rann svetten om mig kan jag säga! AV ATT TVÄTTA FÖNSTER. Helt galet om ni frågar mig :)

Det var dagens äventyr det!


Ha en trevlig kväll allesammens!

Bra dag!

Åh vilken bra dag jag haft!

Började med att mitt tal gick jättebra verkligen, jag hakade inte upp mig, pratade lagom fort och sen fick jag massa snälla ord från Karin också, det kändes bra.
Efter det var jag ganska mycket uppe i varv, så jag drog hem och storstädade, jag. Haha, säg någon annan människa som städar för att man är glad? Börjar dessutom misstänka att jag börjar bli beroende av lukten av rengöringsmedel. (Psyk nästa?) Jaja. Nu är det i alla fall rent, och luktar gott i lägenheten, så nu känns allt kanon. Att jag även hunnit med att träna (I en kvav, varm hall visserligen och trodde jag skulle dö av värmeslag, men jag kämpade på och blev helt slut!) och även tvättat!

Efter den här äckligt stressiga tiden som jag haft ett tag, som resulterat i en lättretad, trött och huvudbankande Ellinor, så känns det skönt att allt det jobbiga är över! Jag har nu ingenting kvar i skolan att göra, förutom att skriva ut lite bilder och så, och det är så himla skönt! Nu känner jag äntligen att jag slappnar av igen, och det var fa-an på tiden!

Nu mår jag bra och sitter såklart och knarkar Vampire diaries, vad annars? Ätit fetaost-sallad har jag gjort också


Ja ni ser ju själva, vilken bra dag jag haft!


Sen att det första jag såg när jag kom hem var den här lilla krabaten, gjorde ju knappast dagen sämre!

Tisdag

Oj, här ekade det minsann. Men så går det när man har mycket att göra. Stress, stress, stress, när fasiken ska jag lära mig att slappna av?

Hursom. Idag blev i alla fall det största orosmomentet avklarat. Nationella provet i matte B. Sen att det gick käpprätt åt skogen är en annan sak. Men nu känner jag faktiskt såhär: Jag gillar inte matte, snarare, jag hatar matte, och jag är inte bra på det heller, eftersom jag inte orkar lägga energi på det. Så nu skiter jag fullständigt i om jag får VG eller G. Ja ni hörde, jag skiter i ett betyg. Känner att jag är på bättringsvägen med den här betygsnojjan!

Så efter mitt failande gick jag och shoppade lite för att må bättre, men att titta sig själv i spegeln när man redan har en dålig dag var ingen bra idé. Däremot så kom Mirre och räddade min dag, vi tog en fika och pratade. Mestadels om vårat failande med viktminskning, men IMORGON. Då blir det verkligen hårdkörning (För hur många gånger har vi inte sagt det redan...?) Men måste verkligen ge järnet den här gången. Så det så.


Herregud, det är 35 grader ute!

Halelujah!


The boat that rocked

Jag är kär. Helt upp över öronen förälskad. I en här filmen, The boat that rocked. Att den kom för säkert flera år sen och säkert inte är någon nyhet för många struntar jag i. För den är så nedrans bra. Jag älskar ju den tiden, kläderna, musiken, inställningen, ja allt. Så den skulle ju gått hem hos mig i vilket fall, men sen är den jäkligt rolig också. och bara, ja helt jäkla underbar. Jag skulle göra ALLT för att kunna leva i den filmen. ALLT.


Annars så har jag det bra här hemma. Har shoppat lite med mamma idag och införskaffade bla. en ny almanacka (Då min går ut i juli). Jag tror inte att jag skulla fungera utan en kalender faktiskt. Kan ha något att göra med min kontroll-freak sida, men jag tror att man kan slappna av mer när man vet i förväg när man ska göra något. För då vet man att man har tid till att göra någonting annat, istället för att det ska komma som en chock och ett stressmoment när det väl gäller.

Så nu är det alltså planering av sommar som gäller. Det jag har kommit fram till hittils är att det kommer bli väldigt mycket jobb i juni, för att jag sedan ska kunna vara helt ledig i juli. Men det känns inte jobbigt på något sätt, och det är ju helt klart värt det! Resten av sommaren håller jag på att pussla ihop, allt för att man ska slippa åka så mycket fram och tillbaka som möjligt!


Till sist så kan jag även nämna att ett kameraköp börjar närma sig...MAHA.





UNDERBAR. punkt slut.

Ny kamera...

...Vill jag ha nu! Pentax, förlåt mig men jag måste gå lite bakom ryggen på dig. Efter flera år tillsammans med Pentax ska jag nu byta sida, to the daaaark side. NIKON. Omg. Nä, anledningen till detta byte av livsstil grundar helt enkelt i att till Nikon finns fler billiga objektiv. Kamerorna i sig är rätt lika så skillnaden i fattning och liknande blir inte så stor.

Den kamera som jag har kikat på ett tag nu, och som jag får ett större ha-begär för varje minut som går, är en Nikon D5000. Inte på grund av att man kan filma med den, för det skiter jag i stort sett i, utan på grund av den vinklingsbara skärmen, det låga bruset vid höga ISO, den stora sensorn och D-lightning. Kalas!

Det enda negativa jag sett är att sökaren är en aning liten, och att live-viewen är en aning långsamt, men ínet av detta kommer nog störa mig!


Därför ska den nog inkasseras inom en väldigt snar framtid, och så ska lilla Bettan säljas!


Annat som jag ska inkassera är:
- Macro-filter
- Reflexskärm
- Ett till minneskort
- En ny kameraväska
- Ett 18-200 objektiv


Meeeen då kameragrejer inte är det billigaste man kan köpa så far jag ta lite i taget!


Vill ha!



Ny blogg

Fick igår höra att innehållet i min blogg upplevs som stötande och för privat, så det känns bäst att lägga ner det här litegrann.

Så, nu får ni gå in här och läsa istället.



No hard feelings


RSS 2.0